ΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΖΑΓΟΡΙ

Έντυπες εικόνες , τέλος – Printed Pictures, stop.

Ματιές από Ζαγόρι.

Από το έντυπο. . . .στο ηλεκτρονικό!

Αγαπητοί φίλοι & φίλες, αναγνώστες/τριες

Ξεκινώντας από το απομακρυσμένο και ορεινό στα 1340μ, ψηλά , στο Βραδέτο εκείνο τον κρύο Νοέμβρη του 2011 με τα επίσημα εγκαίνια στο χώρο του εγκαταλελειμμένου δημοτικού Σχολείου, οι εικόνες του Βραδέτου & του Ζαγοριού ταξίδεψαν τον τόπο μου( Ζαγόρι) στα πέρατα της Γης .

Μέσα από τις επισκέψεις χιλιάδων ατόμων που είδαν και παράλληλα ενημερώθηκαν για το Ζαγόρι.

Η έκθεση μετακινήθηκε στην διάρκεια των τελευταίων έντεκα (11) ετών και σε άλλα χωριά με υποεκθέσεις. Μηλιωτάδες, Άνω Πεδινά, Κάτω Πεδινά, Νεγάδες, Ασπράγγελοι, Λάϊστα, Μανασσής, αλλά και στην πόλη των Γιαννίνων, για την επέτειο των 10 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της.

Αμέτρητες οι έγγραφες αναφορές στο τοπικό & εθνικό τύπο, σε τηλεοπτικά σποτ τοπικής & εθνικής εμβέλειας, ακόμη και τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο έγινε η έκθεση φωτογραφίας. χιλιάδες οι ευχές στα βιβλία των επισκεπτών της

Τον περασμένο Απρίλιο ( 2022) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου η έκθεση έκλεισε για το κοινό με την επικαιροποίηση της λήξης, της μίσθωσης του κοινοτικού καταστήματος στον Μανασσή που από το 2015 έως σήμερα, αποτελούσε την έδρα της .

 Όμως η αγάπη μου για αυτό τον τόπο δεν έμεινε εκεί. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας , βγάζει την έκθεση από τα «στενά» έντυπα όρια και την κατ’ ιδίαν επίσκεψη και την «ανεβάζει» στον παγκόσμιο ιστό, εδώ που βρίσκεστε τώρα!.

Λίγα click χρειάζονται για την εγγραφή του τίτλου και η έκθεση ερασιτεχνικής φωτογραφίας , ανοίγεται μπροστά σας, το Βραδέτο και το Ζαγόρι σε κοινή θέα!

Φανερά συγκινημένος θέλω να εκφράσω τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ μου σε όλους & όλες που με τον τρόπο τους βοήθησαν και στήριξαν αυτή μου την προσπάθεια. Που πίστεψαν σε μένα και ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες των. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους, πέραν των δέκα χιλιάδων μοναδικών επισκεπτών που πέρασαν τα κατώφλια της όπου αυτή ήταν παρούσα.